Passata is een basis tomatensaus. Je kan er van alles mee doen! Bolognese saus, soep, lasagne, maar het lekkerst vind ik zelf op de meest simpele manier met wat pasta en Saltimbocca bijvoorbeeld.
Er is maar 1 ding echt essentieel voor passata en dat zijn ontzettend rijpe tomaten. Ik ga altijd naar de turkse supermarkt, daar hebben ze vaak tomaten in de aanbieding voor 40 cent per kilo. Neem dan de zachtste, het beste is als je je vinger erin drukt en hij blijft in het vel staan. Als ze hard zijn smaken ze een stuk minder lekker.
Ingrediënten:
3 kilo rijpe tomaten (of meer)
Verse kruiden zoals basilicum, thijm, rozemarijn
Knoflook
Olijfolie
Zout & peper
Voor de rest:
(Roer)zeef
Ovenschaal
Pollepel
Bereiding:
Snijd de tomaten in parten en leg ze in een ovenschaal met de schil naar beneden. Zorg dat er niet meer dan één laag tomaten in de ovenschaal ligt. Sprenkel de kruiden erover, naar smaak, zout & peper. Leg een paar doormidden gesneden tenen knoflook ertussen. Sprenkel als laatste een beetje olijfolie erover. Zet nu ongeveer 30 á 40 minuten in de oven op 200˚C.
Doe de tomaten over in een zeef en druk alle vocht eruit boven een schaal. Zorg dat je zoveel mogelijk alles door de zeef probeert te roeren zodat je ook zoveel mogelijk smaak meekrijgt. Herhaal het proces totdat alle tomaten op zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten