woensdag 3 september 2014

Kipkerrie met saffraan


Dit is mijn eerste heuse 'fusion' gerecht! Een Franse draai aan een Surinaams gerecht: Roti. Dit is een makkelijkere versie dan de originele Roti, zonder Roti bladen en ei.

Ingredienten voor 2 personen:

2 kippenpoten of drumsticks (hoeveelheid naar gelang je een grote of kleine eter bent)
2 eetlepels garam masala (kerrie mix, bij de toko of AH te krijgen)
5 draadjes saffraan geweekt in een klein beetje witte wijn
200 gr sperziebonen, gedopt
Flinke scheut kookroom
Aardappels (in stukken of krieltjes)
1 grote ui
1 teen knoflook
olijfolie
300 ml kippenbouillon

Bereiden:

Bak de fijngesneden ui en knoflook aan in wat olijfolie. Bak de masala even mee zodat de smaken door de hitte 'geactiveerd' worden. Bak nu de kip aan in het mengsel totdat het een beetje knapperig is. Voeg daarna 300 ml bouillon toe. Doe de aardappels erbij en laat met de deksel op de pan een uurtje stoven totdat de kip zacht is en de aardappels gaar. Het mengsel moet een beetje ingekookt zijn dus als er na een half uur nog veel vocht is kan je de deksel half op de pan leggen. Roer de kookroom erdoorheen en roer de saffraan erdoor.


blogger templatesblogger widgets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten